Treenaaminen kannattaa aina

Unohdettu olotila

Lyhyellä kierrolla

Talvi väistyy, parin kk mittainen off-kausi täynnä, kuntoa siistitty, mutta ei todellakaan tulevaa kesää silmälläpitäen.

Kierto kun mennään näillä näkymin pari-kolmekertaa vuodessa läpi...  Kipeänä on oltu, niinkuin tapana on aika-ajoin olla, miesflunssa:)

Se ei helpolla anna periksi, pari viikkoa siinä meni eikä vieläkään treenitehot ole palautuneet. 1kk ajan kun paino on pudonnut, tuntui että voimatasot säilyivät hyvin, joten lisäsin painoa perusliikkeisiin https://www.instagram.com/p/BP-W8bSBaU4/?taken-by=karboniofficial   ja tein lähinnä vain suoria sarjoja kohtuu palautuksilla jättäen kikkailut energiapositiivisempaan jaksoon.

Ja nyt vielä Kultsan kisoihin asti paino olkoon "näillä alueilla".

Uskoisin että itsellekin tarttuu noista skaboista jotain mottee matkaanundecided

 

 

27.02.2017 12:491 vuosi sitten

Ala-Haavisto Juuso
  • Näytä kommentit (0)

Offilla on kiva olla

Näinpä on kolmisen kuukautta kulunut viime postauksesta:)

Dieetti on taakse jäänyttä elämää, samoin muuten Joulu. Tuli muuten syötyä, kaikenlaista...

Tällä hetkellä siis elellään reilun kahdenkuukauden kohdilla offilla oloa, joka on tarkoitus olla vain 3kk mittainen. Vointi on hyvä ja lihaa on tälläkin kierroksella saatu jonkinverran.

Ajattelinkin heittää ajatuksen siitä että miten elimistö reagoi ja ssadaanko paremmin kehitystä ns. kesken jääneen dieettin, eli ennen lavakuntoa käänetään kelkka jo offille. Tällöin kesäkunnossa ollut kroppa on sopivastikin nälkiintynyt , mutta ei ihan tyhjä ja purettu vastaaottamaan uutta rankaisua.

Aion nyt ottaa vielä kuukaudenverran offia ja sitten pitäisi vetää jälleen heti alas, ainakin jos alkaa näyttää siltä että pehmenee. Eli aiemmista kierroista poiketan jaksot lyhyemmiksi.

Hyvää vuodenvaihdetta kaikille ja kovaa treenivuotta 2017 sekä tsemiä kaikille ensivuoden puolella lauteille tähtääville!

P.S Alla etuolkapää treeniä Maken kanssa offin puolivälin paikkeilta

 

 

29.12.2016 17:091 vuosi sitten

Ala-Haavisto Juuso
  • Näytä kommentit (0)

Back To Off Season

Näinpä on kolmisen kuukautta kulunut viime postauksesta:)

Dieetti on taaksejäänyttä elämää, samoin muuten Joulu. Tuli muuten syötyä, kaikenlaista...

Tällähetkellä siis elellään reilun kahden kuukauden offilla oloa. Vointi on hyvä ja lihaa on tälläkin kierroksella saatu jokunen kilo.

Ajattelinkin heittää ajatuksen siitä että miten elimistö reagoi ns. kesken jääneseen dieettin, eli ennen kilpailikuntoa käänetään kelkka ja offille. Jolloin kesäkunnosta kroppa on sopivastikin nälkiintynyt , mutta ei ihan tyhjä ja purettu vastaaottamaan uutta rankaisua.

Aion nyt ottaa vielä kuukaudenverran offia ja sitten pitäisi vetää jälleen heti alas kun pehmenee. Eli aiemmista poiketan jaksot nopeammiksi.

Hyvää vuodenvaihdetta kaikille ja kovaa treenivuotta 2017 sekä tsemiä kaikille ensivuoden puolella lauteille tähtääville!

P.S Alla etuolkapää treeniä Maken kanssa offin puolivälin paikkeilta

 

29.12.2016 16:411 vuosi sitten

Ala-Haavisto Juuso
  • Näytä kommentit (0)

Näin se homma etenee...

Näinpä!

Tähän on tultu vuoden kuluessa.  Paino on pudonnút yli 20kg joulusta,  on aika pitää lepoa dieetistä. Tavallaan offille mennään pariksi kuukaudeksi.

Kun ei ole ollut kisapäivää kalenterissa on saanut tulla painossa alaspäin kokoajan kuntoa seuraillen. Juurikaan en ole kaloreita tarkasti seurannut , peruspohja toki on, tähän on sitten tehty pienin makro -ja kalorimuutoksin sekä tankausvälejä muutellen kohtuullisia muutoksia.

Dieetti on mielestäni mennyt paremmin kuin koskaan , kuntokin on itseä tyydyttävä ja sehän on tärkeintä ja ehken motivoivintakin tässä touhussa. Olen siis tiimiläisten kisoihin tähtäävien myötätuntodieetillä:)

 

Laitan kuvan tähän alle. Erikoisinta siinä ehkä on tuo, vaikkakin ovat eri olosuhteissa otettuja, havaittavissa oleva muutos kireydessä.

Ennen kuin luet pidemmälle, arvuuttele mikä on painoero noiden kahden otoksen välissä. Aikaa on kulunut 4 vkoa.

 

 

Kyllä näino: Kuvissa painot ovat täsmälleen samat. 93,8kg!

19.09.2016 16:091 vuosi sitten

Ala-Haavisto Juuso
  • Näytä kommentit (0)

Viimeiset rutistukset ennen pakollista taukoa

Helteistä heinäkuuta kaikille lukijoille:)

Juu on se nyt taas lämmintä kun aurinko paistaa jälleen. ja lisää on luvassa lämpöistä viikon päästä.

Asiasta kolmanteen: Dieettini tuntuisi etenevän aikataulussa ja suunnitelmien mukaan, perjantaina tankkailin jälleen reippaasti ja pidin välipäivää treeneistä. Tälläkertaa aamu aukesi kaurapuurolla ja marjoilla, mehukeitolla puolella pakettia leipää päällisineen . Lounaaksi ja päivällisesksi muutama lautasellinen riisiä parin kananrintafileen kanssa. Siinä välissä ihan tuoretta pullaa puoli kg ja vitargoa kyytipojaksi. Illalla salilta kotiin päästyä odotti lettutaikina paistoaan, Leenan kanssa paistettiin puolitoistalitraa rapeaa, joita sitten pistelin menemään vaniljakastikkeen ja mansikoiden kanssa, muut paikallaolijat tyytyivät lähinnä vain makuelämyksiin jonka saa kuulema syömällä yhden, loput tai seuraavat lätyt eivät enää kuulema kykene samaan:) Yöllä jopa Luna (iso villakoira) sai sitten osakseen yhden.

No nini kaloreita 4500-5000 siinä meni, paino ei kyllä noussut grammaakaan aamusta aamuun tuolla määrällä. Siirryn siis ottamaan tulevan, pakollisen treenitaukoni jälkeen tiheämmän tankkauskäytännön jossa pienempi määrä useammin. Tarkoitushan on siis tankata vain glykogeenia varastoon kun hh alkavat olla 200g pinnassa päivittäin, eikä kaloreita. Kun kirjaudutte sisään sivuille siellä tulee olemaan selkeämpi (tai ainakin pidempi selvitys miksi ja miten kroppaa voi tankata eri vaihtoehtoineen, kun niitä koulukuntia on jossa ensin esim. tyhjennetään ja tankataan, joissain otetaan kahdenpäivän tankkauksia, eli poikkeuspäiviä dieettiin. Käyn myös läpi perusteita milloin ja kenelle mahdollisesti minkäkin koulukunnan poikkeuspäivä parhaiten mihinkin tilanteeseen sopisi.

No niin nyt takaisin asiaan: Itselläni on nyt siis dieetti, jossa puolitoista vuotta kerättyä rasvaa (lihan ohessa) saataisiin poistetua kropasta suluissa olevan olisi tavoite jäädä jäljelle mahdollisimman paljon. Tämä dieettini on poikkava moneen vuoteen edellsiin verrattuna että en ole puhtaalla ketogeenisellä vaan rasvoja poltellaan ns. perinteisellä hh vetoisella, jossa alunperin hh osuus on ollut reilut 50% kokonaisenergiasta.

Tällä hetkellä teen kahta treeniä/päivä arkisin ja yhtä viikonloppuisin, välipäivänä on ollut tankkaus n. kerran viikossa. Varastot ovat kovasta treenistä ja kulutuksesta johtuen tyhjenneet tankkausvälillä, jolloin on tarvittu aika reilua tankkausta, tuollainen kaloreiden vaihtelu vaan vetää kropan pehmeäksi muutamaksi päivää, joten tässä vaiheessa on järkevämpää siirtyä kohtuullisimpiin määriin (+ max. 1000kcal) ja nostaa hh osuutta tankkauksessa. Tätä voidaan nostaa pudottamalla vastaava määrä pro osuutta ko. päivänä aterioista.

Tosiaan torstaina menen silmäleikkaukseen, kun alkaa (ikä)näkö painaa:)

Tulee kahden viikon treenikielto, siihen olen henkisesti yrittänyt latautua. Laitan tähän nyt muuten vertailukuvat, painoeroa on n. 3kg vain esimerkiksi siitä että tuijottakaa peiliin dieetillä enemmän kuin vaakaa.

100,5kg kesäkuun alku

 

Nyt heinäkuun alussa 97,5kg

 

11.07.2016 12:421 vuosi sitten

Ala-Haavisto Juuso
  • Näytä kommentit (0)

Varastojen täyttöä

Viikonloppuisin pyrin tankkailemaan aikas reippaasti hh. Tuleehan siinä myös kaloreita, kun tarkasta kaloreiden syynäämisestä ei ole kuitenkaan kyse, vaan mennään perstuntumalla. Viikolla edelleen ilman aerobisia ja treenejä on ollut 5-6xvko.

Tästä viikosta eteenpäin pyrin ottamaan mahdollisuuksien mukaan 2 treeniä/ päivä, keskiarvoksi jää kuitenkin välipäivät huomioiden 1,5. Siten että samalle lihasryhmälle aamupäivällä raskaat perusliikkeet ja pumppaavat ja hapottavat perään illlalla kun on kroppa palautunut sen mitä nyt on...

5 päivää viikossa siis kokolailla samat ruoat kalorit enää 2200 , lauantaina lisään hh jo jonkin verran ja sunnuntaina hanalla glykogeelivarastojen täyttöä, ruoat laittelen kuvin: Piirakkaa on toista kiloa, riisiä 320g, kanaa 530g ja ihan omin käsin leivottu täytekakku:) Mervi sano että hän ei kehtais ees kuvaa laittaa kun toi on ihan ku joku olis jo parhaat palat syöny siitälaughing.

No osa kokonaisuudesta jäi syömättä, mutta kuten sanonta kuuluu: Tosimies ei torttuun tukehduembarassed, niin sitä kaakkua ei kyllä jääny.

Kanaa kylläkin ja vähän riisiä. Kokopäivän käytin tankkaukseen, syömiseen,nukkumiseen ja leivontaan. Illalla kävin ottaan 1 jakoisella treeniä senverran että sanoo pääsee. Kolme sarjaa: Prässi, Penkki, Kulmasoutu, Pystysoutu, Ojentaja/Hauis. Vatsat jäi ihan sattuneesta syystä rutistamatta.( Imeytyy paremmin kun pystyy pitää syödyt safkat syötynä).

Paino nousi hikisesti kokonaista 800g aamusta aamuun. Pehmeetähän se näyttää tolla kalorimäärällä jo, ja tässä kunnossa (heh), sitä rasvamassan häviämistä vyötäröltä on jo havaittavissa.. Sikäli positiivista, parissa vuodessa kun vatsapalojen muoto kyllä pukkaa unohtuu, että näin:)

Mutta tässä tosiaa pari otosta, välillä safkoista eikä aina vaan poseja>

Yli kilo piirakkaa: Nämä on hyviä ja syödyn kuidun määräkin pysyys kohtuullisena, lisäksi natriumin määrä on aikas korkea

Ihan ite leivottu kaakku> Hyvää oli ja näin toisena päivänä kun joutuu oleen jo ruodussa ja "pienillä hh":lla, nälkähän tässä tuleeundecided

Hyvää Juhannusta kaikille!

21.06.2016 15:001 vuosi sitten

Ala-Haavisto Juuso
  • Näytä kommentit (0)

Homma jatkuu

Non nii, eipä oikee suostunu "kyljellee" otettu kuva kääntymää näppärästi joten vertailukuvaa ei tähän nyt saada tälläkertaa.

Olisin laittanut tuohon viereen 1kg:n painavampana otoksen vertailun vuoksi. Eroa olisi ollut esimerkin verran. Liian usein dieetillä korostuu painon putoaminen, ja kaloreita pudotetaan "kun mitään ei tapahdu". Tällöin vain kutistut etkä kiristy. Parastahan se olis jos paino ei tippuis ollenkaan, kirrais vaan loppuakohden:) No, mistä se nyt sit lähtee? Vyötäröltä! 4 siirtoa nostovyössäsmile

Kuva on Peten ottama viime perjantailta. Suolaaruoassa on toistakymmentä grammaa/vrk ja vettä tuohon on pudotettu maanantain 4-5 ltr> 2ltr:aan.

Olo on mitä parhain, aurinko paistaa ja treeni kulkee... Rintapäivä. Käppärit vinopenkillä (8-10 toistoa) 1x lähes loppuun, 5 rauhallista syvään hengitystä ja loppuunsaatettu setti kakkoskierroksella- tästä suoraan tukkipunnerrukseen tarkoitetulla tukilla punnertamaan kakskierrosta kuten edellä, ja toistot tuonne 10-12 pintaan tavoite.

Tukkipunnerruksen hyvä puoli on että kämmenet on vastakkain ja niitä on puristettava yhteen jotta "tanko pysyy" käsissä.

Ei kun rintojen kimppuun...

P.S löydät meidät nyt myös Instagramista  käyttäjällä: karboniofficial

 

 

 Ei kun salille ja kylmää kyytiä kropalle ilmastoidussa tilassa cool

 

31.05.2016 13:231 vuosi sitten

Ala-Haavisto Juuso
  • Näytä kommentit (0)

Dieetti

Morjes kaikille lukijoille, aloittelen uudelleen bloggaamaan sivustomme uusimisen jälkeen. Turhahan sitä tosiaankaan on peruutuspeiliin liikaa tuijottaakaan. Taustapeilistä ei aina näe mihin on menossa. Tuo ylläoleva kuva ei ole ihan pyöreimmästä päästä, paino 113,5kg. Edellisestä dieetistä on senverran pitkälti aikaa että tämähän on ihan unohdettu olotila! Nälkä vierailee, ja lopulta muuttaa asumaan

Dieetillä oon ollu n. 5 kk kun enne joulua tuli mättämisessä tiima täyteen ja hissun on tultu alaspäi. Tätä aikakautta edelsi puolentoistavuoden plussakausi, jonka loppuakohden voisi mainita olevan, öö.. en tiedä. Santsasin taas kun lautanen oli tyhjä:)

Nettona voisi mainita että lähes 6kg pienemmillä rasvoilla ohitin edellisenoffin max. lihamäärän. Seurantalaite on BC-418 MA.

Painosta 116,5kg, dieetille lähdettiin n. 4000kcal hh vetoisella. Jossa siis hh on yli puolet kokonaisenergiasta. Alussa paino putosi toki reippaasti, kuten kuvasta näkyy nestettä kropassa oli.

100-105kg vaiheilla oltiin peräti 6-7 vkoa, vaikkakin tuossa vaiheessa kalorit oli pudoteltu kohtuullisiksi. Kipeänäkin olin lähes tuon saman ajan, kurkkua ja flunssaa podettiin. Verikokeet ja munuaiset tsekkailtiin. Ihan ok. Kreatiniiniarvo koholla, lihaa tullu niin arvo 118 on vielä ihan kohtuullinen huomioiden että vedenjuontikin on aika "tervaa" ollu:) Mutta kun kiristymistä oli havaittavissa heti kun treeni palasi kuvioon, "Kisapäivää" ei ole tähtäimessä, niin annoin mennä samoilla kaloreilla. 

Alkuviikko 2-3 dieettikk kohdalla meni näin: Ma ja ti hh 112g, ke ja to 240g ja pe ja la 350g ja sunnuntaina rajaton tankkaus. Rasvat alun viikkoa hiukan ylempänä loppunviikkoa kohden alas tuonne 30-40g paikkeille.

 Treenit 5xvko ja treenin jälkeen olen silloin tällöin ottanut mattokävelyitä alle satasen sykkeellä 20 min.

Nyttemmin safkat menee näin: Vakio pro ja hh 220g.  Rasvat n. 40-50g, kalorit jossai 2200 kcal enää.

Pe vasta lisään hh 270g:aan samat lauantai ja sunnuntai "over". Eli sunnuntai iltapäivä sen mitä menee, ja meneehän sitä.

Otin aluksi tankkaukset joka toinen vko mutta vapusta alkaen viikottain (mm. munkkia suklaaseen upottaen pussillinen), Äitienpäivänä ja helluntaina meni puoli täyttäriäembarassed. Rasvamassaa ja painoa tällä kombinaatiolla lähtee 0,5-1kg/ vko.

Treenipainoista ei ole tarvinnu tinkiä, päinvastoin. Se kertoo itselleni että dieetti etenee niinkuin pitääkin.

Ehkä saan jo seuraavaan postaukseen liitettyä kuntokuvankin.. 

 

17.05.2016 15:501 vuosi sitten

Ala-Haavisto Juuso
  • Näytä kommentit (0)